Fish muscle postmortem change and salting performance. Impact of muscle microstructure on salt transfers - PanTher - Physiopathologie Animale et bioThérapie du muscle et du système nerveux
Communication Dans Un Congrès Année : 2024

Fish muscle postmortem change and salting performance. Impact of muscle microstructure on salt transfers

Résumé

Predicting the biochemical and microstructural shifts of fish fillets induced by postmortem changes before salting is crucial in maximizing food performance. The current study aimed to better understand the role of trout postmortem time on the fillet's salting characteristics.
Fichier principal
Vignette du fichier
2024-Astruc-abstract IUFoST 2024.pdf (85.1 Ko) Télécharger le fichier
Origine Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Dates et versions

hal-04710216 , version 1 (26-09-2024)

Identifiants

  • HAL Id : hal-04710216 , version 1

Citer

Arno Germond, Christelle Blavignac, Camille Rivard, Laurence Dubreil, Pierre-Sylvain Mirade, et al.. Fish muscle postmortem change and salting performance. Impact of muscle microstructure on salt transfers. 22nd IUFoST World Congress of Food Science and Technology, Sep 2024, Rimini, Italie, Italy. ⟨hal-04710216⟩
33 Consultations
7 Téléchargements

Partager

More