Comparison of Sociodemographic and Nutritional Characteristics between Self-Reported Vegetarians, Vegans, and Meat-Eaters from the NutriNet-Santé Study, Biomarkers & Prevention, vol.9, pp.640-647, 2016. ,
,
A central role for heme iron in colon carcinogenesis associated with red meat intake, Cancer Research, vol.75, pp.870-879, 2015. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02637354
Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion, Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, vol.94, pp.14930-14935, 1997. ,
, Inventaire des émissions de polluants atmosphériques et de gaz à effet de serre en France, Citepa (Séries sectorielles et analyses étendues. Format Secten), vol.328, 2001.
Individual characteristics associated with changes in the contribution of plant foods to dietary intake in a French prospective cohort, European Journal of Nutrition, 2018. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01839190
Meat morals: relationship between meat consumption consumer attitudes towards human and animal welfare and moral behavior, Meat Science, vol.99, pp.68-74, 2015. ,
Meatless days' or 'less but better'? Exploring strategies to adapt Western meat consumption to health and sustainability challenges, Appetite, vol.76, pp.120-128, 2014. ,
Diversité des services rendus par les territoires à forte densité d'élevages, trois cas d'étude en Europe. L'élevage en Europe: une diversité de services et d'impacts: INRA Productions Animales, vol.30, pp.303-320, 2018. ,
, , 2016.
The Amsterdam treaty modifying the treaty on European Union, the treaties establishing the European communities, and certain related facts, Farm Animal Welfare Council, vol.340, p.357, 1992. ,
Tackling climate change through livestock -A global assessment of emissions and mitigation opportunities. Food and Agriculture Organisation of the United Nations (FAO), 2013. ,
Une typologie pour représenter la diversité des territoires d'élevage en Europe. L'élevage en Europe: une diversité de services et d'impacts: INRA Productions Animales, vol.30, pp.285-302, 2018. ,
, , 2017.
, Exclusions alimentaires multiples : description de profils de pratiques et des motivations associées dans la cohorte nutrinet-santé
, Actes des Journées francophones de la Nutrition, p.377, 2017.
Motives of consumers following a vegan diet and their attitudes towards animal agriculture, Appetite, vol.105, pp.643-651, 2016. ,
Vegetarian nutrition: past, present, future, American Journal of Clinical Nutrition, vol.100, pp.496-502, 2014. ,
Quand l'élevage est garant de la conservation de milieux patrimoniaux. L'élevage en Europe: une diversité de services et d'impacts: INRA Productions Animales, vol.30, pp.351-362, 2018. ,
,
Exploration of the hypothalamic-pituitary-adrenal function as a tool to evaluate animal welfare, Physiology and Behavior, vol.92, pp.317-339, 2007. ,
Produits carnés et risque de cancer : rôle du fer héminique et de la peroxydation lipidique. Viandes et Produits Carnés, pp.32-36, 2016. ,
, Révision des repères alimentaires pour les adultes du futur Programme national nutrition santé, The International Journal of Life Cycle Assessment, vol.21, issue.5, pp.747-758, 2016.
La diversité des services rendus par les territoires d'élevage herbagers fournissant des produits de qualité dans des environnements préservés. L'élevage en Europe: une diversité de services et d'impacts: INRA Productions Animales, vol.30, pp.333-350, 2018. ,
Heart rate variability as a measure of autonomic regulation of cardiac activity for assessing stress and welfare in farm animals, a review, Physiology and Behavior, vol.92, pp.293-316, 2007. ,
Welfare Quality® assessment protocol for cattle (fattening cattle, dairy cows, veal calves), 2009. ,