Tanker milk variability according to farm feeding practices : vitamins A and E, carotenoids, color and terpenoids, J. Dairy Science, vol.90, pp.4884-4896, 2007. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02655353
Influence of the nature of alpine pastures on plasmin activity, fatty acid and volatile compound composition of milk, Lait, vol.81, pp.401-414, 2001. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02681055
, Terroir et typicité : un enjeu de terminologie pour les indications géographiques, pp.101-120, 2011.
Facteurs de production et qualité sensorielle des fromages, INRA Productions Animales, vol.18, pp.49-62, 2005. ,
Quels intérêts de la diversité floristique des prairies permanentes pour les ruminants et les produits animaux ?, INRA Productions Animales, vol.21, pp.181-200, 2008. ,
En filière fromagère AOP, les conditions de production dans les cahiers des charges et leurs conséquences pour les exploitations, Fourrages, vol.199, pp.311-329, 2009. ,
Tanker milk variability in fatty acids according to farm feeding and husbandry practices in a French semi-mountain area, Dairy Science Technol, vol.88, pp.193-215, 2008. ,
Multi-functionality : a conceptual frameworkfor a new organization of research and development on grasslands and livestock systems, Proc. 19 th Gen. Meeting European Grassland Federation, pp.1-2, 2002. ,
Relationships between the conditions of cow's milk production and the contents of components of nutritional interest in raw milk farmhouse cheese, Lait, vol.86, pp.177-202, 2006. ,
Relations entre les conditions de production du lait et les teneurs en composés d'intérêt nutritionnel dans le fromage : étude en conditions réelles de production, vol.19, pp.15-28, 2006. ,
Effet de la nature botanique des pâturages sur les caractéristiques sensorielles du fromage de Beaufort, Sciences des aliments, vol.25, pp.79-88, 2005. ,
How do the nature of forages and pasture diversity influence the sensory quality of dairy livestock products?, Animal Sc, vol.81, pp.205-212, 2005. ,
Roche-sol-flore-fromage. Notion de terroir, Actes 5 e Journées Nationales de l'Etude des Sol, vol.8, p.p, 1996. ,
Characterization and localization of a cheese georegion using edaphic criteria (Jura Mountains, France), J. Dairy Sci, vol.83, pp.1692-1704, 2000. ,
, Prospective « 2015 » pour des élevages de ruminants en zones herbagères du Massif Central : quelles adaptations pour quels résultats ?", Rencontres Recherches Ruminants, vol.17, pp.33-36, 2010.