Croissance et performances de gavage de trois croisements de canards mulards, Proceedings of the 5 es Colour variability of duck "magrets, p.573 ,
, Journées de la Recherche sur les Palmipèdes à Foie Gras, pp.46-49, 2002.
Comparaison de différents systèmes de production de l'oie gavée : Incidences sur la composition des muscles pectoraux et la qualité des magrets séchés, Proceedings of the 4 es Journées de la Recherche sur les Palmipèdes à Foie Gras, pp.151-154, 2000. ,
Effects of selection over three and four generations on meat yield and fatness in Muscovy ducks, Brit. Poult. Sci, vol.38, pp.359-365, 1997. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02696330
Improvement of pigment and lipid stability in Holstein steer beef by dietary supplementation with vitamin E, J. Food Sci, vol.54, pp.485-486, 1989. ,
A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissue, J. Biol. Chem, vol.226, pp.497-509, 1957. ,
, Relationships between lipid oxidation, antioxidant enzyme activities and colour stability in raw beef during storage
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02774784
, Meat Science Technol., Clermont-Fd, pp.495-498, 1992.
Assessment of relative content of myoglobin, oxymyoglobin and metmyoglobin at the surfaces of beef, Meat Sci, vol.3, pp.1-8, 1979. ,
Mechanisms of copper-and iron-dependent oxidative modification of human low density lipoprotein, J. Lipid Res, vol.34, pp.1745-1751, 1993. ,
Effect of dietary fat and vitamin E on colour stability and on lipid and protein oxidation in turkey meat during storage, Meat Sci, vol.48, pp.301-318, 1998. ,
URL : https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02695788
Évolution post-mortem du tissu musculaire et conséquences sur les qualités de la viande de porc, J. Rech. Porcine France, vol.20, pp.201-214, 1988. ,
, Biochemical characteristics of Muscovy duck breast, Sci. Alim, vol.17, pp.227-233, 1997.
Influence d'une supplémentation en vitamine E sur la qualité de la viande (Filet et Magret) et du foie gras chez le canard mulard, Proceedings of the 3 es Journées de la Recherche sur les Palmipèdes à Foie Gras, pp.127-131, 1998. ,
User's Guide for personal computers, 1989. ,
, Études comparatives de différents types génétiques de canards mulards, vol.270, 1994.