C. Broussolle, Communication au Congrès Européen de Statistique (1974) et à la 7ème Conférence de Prague sur la théorie de l'information et les processus stochastiques, Publishing House on the Czechoslovak Academy of Sciences, pp.63-72, 1977.

C. Broussolle, Competitive structures and anti-risk strategies of entreprises, in « Consideration and modeling of risk in the agribusiness sector, Proceedings of the 2nd Symposium of the European Association of Agricultural Economists-Kiel, pp.79-87, 1981.

C. Broussolle, Concurrence spatiale en univers aléatoire : le cas de l'industrie laitière et de ses marchés, Revue d'Economie Politique, vol.6, pp.113-138, 1983.

C. Broussolle, Market equilibrium choice of products and regional competition in the agro food industries. 25 EME seminar. « Food marketing and food industries in the single european market, pp.196-202, 1991.

C. Broussolle, L'ajustement de l'offre à la demande: quelques éléments à verser au dossier de l'emploi, 1996.