Standardizing Expert Wine Scores: An Application for Bordeaux en primeur - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Journal of Wine Economics Année : 2015

Standardizing Expert Wine Scores: An Application for Bordeaux en primeur

Résumé

In this paper we provide a simple and transparent non parametric methodology to express the scores of each wine expert on the same rating scale. We discuss the advantage of this methodology over a linear transformation. The non-paramatric method ensures the comparability of scores among experts and allows for a relevant average calculation of available wine scores.

Mots clés

Fichier principal
Vignette du fichier
Larefi_JWE_Cardebat_2015.pdf (431.2 Ko) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Dates et versions

hal-03253043 , version 1 (31-03-2022)

Identifiants

Citer

Jean-Marie Cardebat, Emmanuel Paroissien. Standardizing Expert Wine Scores: An Application for Bordeaux en primeur. Journal of Wine Economics, 2015, 10 (03), pp.329-348. ⟨10.1017/jwe.2015.32⟩. ⟨hal-03253043⟩

Collections

INRAE
16 Consultations
36 Téléchargements

Altmetric

Partager

Gmail Facebook X LinkedIn More