Effect of oenological tannins on wine aroma before and after oxidation: a real-time study by coupling sensory (TDS) and chemical (PTR-ToF-MS) analyses
Elisabetta Pittari
(1, 2)
,
Paola Piombino
(3)
,
Isabelle Andriot
(1, 2)
,
Veronique Cheynier
(3)
,
Sylvie Cordelle
(1, 2)
,
Gilles Feron
(1, 2)
,
Karine Gourrat
(1, 2)
,
Jean-Luc Le Quere
(1, 2)
,
Emmanuelle Meudec
(3)
,
Luigi Moio
(3)
,
F. Neiers
(1, 2)
,
Pascal Schlich
(2)
,
Francis Canon
(1, 2)
Veronique Cheynier
- Fonction : Auteur
- PersonId : 736561
- IdHAL : veronique-cheynier
- ORCID : 0000-0001-7759-284X
- IdRef : 087750775
Sylvie Cordelle
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1203947
Gilles Feron
- Fonction : Auteur
- PersonId : 184931
- IdHAL : gilles-feron
- ORCID : 0000-0002-9522-9654
- IdRef : 069345740
Karine Gourrat
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1203933
Jean-Luc Le Quere
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1202827
F. Neiers
- Fonction : Auteur
- PersonId : 740725
- IdHAL : fabrice-neiers
- ORCID : 0000-0002-8965-4929
- IdRef : 120126923
Pascal Schlich
- Fonction : Auteur
- PersonId : 737643
- IdHAL : pascal-schlich
- ORCID : 0000-0001-7919-5135
- IdRef : 109219023
Francis Canon
- Fonction : Auteur
- PersonId : 735990
- IdHAL : francis-canon
- ORCID : 0000-0002-6140-5007
- IdRef : 136738427