Food security - Archive ouverte HAL Access content directly
Book Sections Year : 2019

Food security

Sécurité alimentaire

(1) , (1) , (1) , (2)
1
2

Abstract

Food security is a concept defined by the access of all individuals in a population to quality food in sufficient amount to meet their basic needs. This concept includes the right to food, food justice and food risk. In an agroecological conception, it implies building sustainable and resilient food systems...
La sécurité alimentaire est un concept défini par l’accès de tous les individus d’une population à une alimentation de qualité et en quantité suffisante pour satisfaire leurs besoins fondamentaux. Ce concept intègre les notions de droit, justice et risque alimentaires. Dans une conception agroécologique, il implique de construire des systèmes alimentaires durables et résilients....
Fichier principal
Vignette du fichier
dicoagroecologie.fr-Sécurité alimentaire.pdf (71.42 Ko) Télécharger le fichier
Origin : Files produced by the author(s)

Dates and versions

hal-03727363 , version 1 (17-10-2022)

Licence

Attribution - NonCommercial - NoDerivatives - CC BY 4.0

Identifiers

Cite

Denis Peyrissac, Léa Piante, Benjamin Long, Pierre Triboulet. Sécurité alimentaire : Définition. INRAE. Dictionnaire d’Agroécologie, , 2019, ⟨10.17180/q1nb-0540⟩. ⟨hal-03727363⟩
8 View
0 Download

Altmetric

Share

Gmail Facebook Twitter LinkedIn More