Differentiation of proanthocyanidin tannins from seeds, skins and stems of grapes (Vitis vinifera) and heartwood of Quebracho (Schinopsis balansae) by matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry and thioacidolysis/liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement
Article Dans Une Revue Analytica Chimica Acta Année : 2004

Differentiation of proanthocyanidin tannins from seeds, skins and stems of grapes (Vitis vinifera) and heartwood of Quebracho (Schinopsis balansae) by matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry and thioacidolysis/liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry

N. Vivas
  • Fonction : Auteur
M.F. Nonier
  • Fonction : Auteur
N. Vivas de Gaulejac
  • Fonction : Auteur
C. Absalon
  • Fonction : Auteur
A. Bertrand
  • Fonction : Auteur
M. Mirabel
  • Fonction : Auteur
Fichier non déposé

Dates et versions

hal-02681538 , version 1 (31-05-2020)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02681538 , version 1
  • PRODINRA : 74558

Citer

N. Vivas, M.F. Nonier, N. Vivas de Gaulejac, C. Absalon, A. Bertrand, et al.. Differentiation of proanthocyanidin tannins from seeds, skins and stems of grapes (Vitis vinifera) and heartwood of Quebracho (Schinopsis balansae) by matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry and thioacidolysis/liquid chromatography/electrospray ionization mass spectrometry. Analytica Chimica Acta, 2004, 513 (1), pp.247-256. ⟨hal-02681538⟩

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