Impact de l’environnement gastrique sur la dégradation de la myoglobine et la libération du fer - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Poster De Conférence Année : 2014

Iron release in gastric conditions is evaluated in relationship with myoglobin proteolysis

Impact de l’environnement gastrique sur la dégradation de la myoglobine et la libération du fer

Résumé

The release of hematin is linked to the pH decrease but not to the enzymatic degradation of the protein. No free iron release was observed in these conditions. These first results obtained in a model system (myoglobin alone) will be completed using meat homogenates which take into account the buffer capacity, environment and structure of meat product where myoglobin interacts.
Fichier non déposé

Dates et versions

hal-02741655 , version 1 (03-06-2020)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02741655 , version 1
  • PRODINRA : 279139

Citer

Laurent Aubry, Philippe P. Gatellier, Mylène Gobert, Christophe C. Chambon, Véronique Santé-Lhoutellier. Impact de l’environnement gastrique sur la dégradation de la myoglobine et la libération du fer. 15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2014, Clermont-Ferrand, France. ADIV, Viandes et Produits Carnés, 204 p., 2014, 15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes. ⟨hal-02741655⟩

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