Accéder directement au contenu Accéder directement à la navigation
Communication dans un congrès

Small is beautiful? Firm's size, prevention and food safety

Abstract : The European General Food Law of 2005 and the newly promulgated FDA Food Safety Modernization Act (FFSMA) of 2010 ask all food operators to implement preventive efforts. In this article, we explore the link between firm’s size and preventive efforts. We show two main results. First, when there is no cross-contamination, small firms will provide higher preventive efforts than large firms. When there is cross-contamination, the effort-size curve may have a "inverted-U" shape. From our results we can argue that when implementing or enforcing food safety regulations, public authorities should consider both firms size and food safety hazard.
Mots-clés : prevention effort
Type de document :
Communication dans un congrès
Liste complète des métadonnées

https://hal.inrae.fr/hal-02747157
Déposant : Migration Prodinra <>
Soumis le : mercredi 3 juin 2020 - 11:29:01
Dernière modification le : lundi 30 novembre 2020 - 09:52:12

Fichier

Accès au texte intégral_1
Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02747157, version 1
  • PRODINRA : 216826

Citation

Elodie Rouvière, Raphael Soubeyran. Small is beautiful? Firm's size, prevention and food safety. 2012 AAEA Annual meeting, Agricultural and Applied Economics Association (AAEA). USA.; Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Sciences Sociales, Agriculture et Alimentation, Espace et Environnement (0519)., Aug 2012, Seattle, United States. 19 p. ⟨hal-02747157⟩

Partager

Métriques

Consultations de la notice

9

Téléchargements de fichiers

14