Skip to Main content Skip to Navigation
Patents

Procédé de contrôle de la rétention d'un composé organique ou d'une pluralité de composés organiques au sein d'une phase liquide ou solide et applications du procédé, notamment en agro-alimentaire

Abstract : A process is described for control of retention of an organic compound or a number of organic compounds in a liquid or solid phase, especially agrofood products, in which the redox potential determines the degree of retention of the compounds under consideration. The process is based on adjustment of the redox potential by contact with a reducing, oxidizing or neutral gas.
Document type :
Patents
Complete list of metadata

https://hal.inrae.fr/hal-02831646
Contributor : Migration Prodinra <>
Submitted on : Sunday, June 7, 2020 - 6:20:26 AM
Last modification on : Thursday, January 21, 2021 - 5:54:02 PM

File

2002_feron_brevet_1.pdf
Files produced by the author(s)

Identifiers

  • HAL Id : hal-02831646, version 1
  • PRODINRA : 486780

Citation

Gilles Feron, Elisabeth Guichard, Isabelle Andriot, Rémy Cachon, Charles Diviès. Procédé de contrôle de la rétention d'un composé organique ou d'une pluralité de composés organiques au sein d'une phase liquide ou solide et applications du procédé, notamment en agro-alimentaire. N° de brevet: FR2848122 -A1. 2002, 38 p. ⟨hal-02831646⟩

Share

Metrics

Record views

60

Files downloads

20