Intercropping - Archive ouverte HAL Access content directly
Book Sections Year : 2017

Intercropping

Culture associée

(1, 2) , (1, 3)
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Abstract

Intercropping is an agricultural practice whereby at least two species are cropped together during a significant period of their growth. Intercropping aims at using more efficiently the available resources by promoting complementarity between species in order to increase the products’ production on a given surface of land and quality (e.g. level of proteins of a cereal), but also to limit diseases, pests and weeds pressure...
La culture associée est une pratique agricole qui consiste à implanter dans une parcelle au moins deux espèces pendant une période significative de leur croissance. Elle vise à utiliser plus efficacement les ressources disponibles en valorisant la complémentarité entre les espèces pour augmenter la production et la qualité des produits mais aussi lutter contre les maladies, ravageurs et adventices...
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Dates and versions

hal-03693831 , version 1 (26-07-2022)

Licence

Attribution - NonCommercial - NoDerivatives - CC BY 4.0

Identifiers

Cite

Laurent Bedoussac, Etienne-Pascal Journet. Culture associée : Définition. INRAE. Dictionnaire d’Agroécologie, , 2017, ⟨10.17180/0h8x-a774⟩. ⟨hal-03693831⟩
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