Methodological advances in scientific publication - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Access content directly
Journal Articles Notes Académiques de l'Académie d'agriculture de France Year : 2016

Methodological advances in scientific publication

Herve This
  • Function : Author
  • PersonId : 1203600

Abstract

An article in which Antoine Laurent de Lavoisier discussed his results on the making of meat broth is an opportunity for evaluating the methodological advances proposed for the communication of research results in the past centuries by sciences of nature. It is also the possibility to discuss the issue of "best practices" in science communication.
Un article où Antoine Laurent de Lavoisier présente ses résultats sur la confection des bouillons de viande est l'occasion de mieux voir les progrès méthodologiques effectués en communication scientifique par les sciences de la nature. C'est également l'occasion de discuter la question de "bonnes pratiques scientifiques".
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Dates and versions

hal-01627233 , version 1 (27-05-2020)

Identifiers

  • HAL Id : hal-01627233 , version 1
  • PRODINRA : 375399

Cite

Herve This. Methodological advances in scientific publication. Notes Académiques de l'Académie d'agriculture de France, 2016, 8, pp.1-26. ⟨hal-01627233⟩
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