Technologies for the traceability in the meat industry - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Access content directly
Journal Articles Meat automation Year : 2000

Technologies for the traceability in the meat industry

Technologies pour la traçabilité dans la filière viande

Abstract

The Cemagref has been working for many years on the questions of traceability in the meat industry. The developed competences are exposed through examples of applications. They are characterised by a good knowledge of the industrial conditions and by the capacity to develop innovating solutions of identification. The purpose of all undertaken work is to guarantee the quality of the products and to allow a better food risk management.
Le Cemagref travaille depuis de nombreuses années sur les questions de traçabilité dans la filière viande. Les compétences existantes sont exposées au travers d'exemple d'applications développées. Elles se caractérisent par une bonne connaissance des filières professionnelles et par la capacité à développer des solutions innovantes d'identification. Tous les travaux menés ont pour but de garantir la qualité des produits et de pouvoir avoir une meilleure gestion des risques alimentaires.

Keywords

No file

Dates and versions

hal-02579285 , version 1 (14-05-2020)

Identifiers

Cite

Jean-Pierre Chanet, P. Eynard. Technologies for the traceability in the meat industry. Meat automation, 2000, 1, pp.6-8. ⟨hal-02579285⟩

Collections

IRSTEA INRAE TSCF
2 View
0 Download

Share

Gmail Mastodon Facebook X LinkedIn More