Improving alfalfa forage quality - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Legume Perspectives Année : 2014

Improving alfalfa forage quality

Résumé

Morphological and physiological traits contributing to the nutritive value of alfalfa forage are examined at harvesting and during a productive cyce. Leaf-to-stem ratio and the dynamics of development of stem internodes appear the main factors driving the nutritive value at the plant level. Within-population variation for these traits, in addition to between-population variation, can be exploited to improve digestibility and protein content.
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Origine : Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Dates et versions

hal-02633881 , version 1 (27-05-2020)
hal-02633881 , version 2 (26-04-2022)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02633881 , version 2
  • PRODINRA : 310656

Citer

Carla Scotti, Bernadette Julier. Improving alfalfa forage quality. Legume Perspectives, 2014, 4, pp.31-31. ⟨hal-02633881v2⟩
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