Prévision de la digestibilité et de la valeur énergétique du maïs fourrage à l'état frais - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Access content directly
Journal Articles Productions Animales Year : 1995

Prediction models for organic matter digestibility and net energy value of green whole plant maize used for silage

Prévision de la digestibilité et de la valeur énergétique du maïs fourrage à l'état frais

Abstract

254 in vivo trials on sheep led to prediction models for in vivo organic matter digestibility (DMO) and net energy value of green whole plant maize used for silage. The proposed equations are able to predict DMO with a residual standard deviation from 1.88 to 1.98 point according to used predictors (chemical constituents and (a) pepsin-cellulase digestibility).
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Dates and versions

hal-02700023 , version 1 (01-06-2020)

Identifiers

  • HAL Id : hal-02700023 , version 1
  • PRODINRA : 121334

Cite

J. Andrieu. Prévision de la digestibilité et de la valeur énergétique du maïs fourrage à l'état frais. Productions Animales, 1995, 8 (4), pp.273-274. ⟨hal-02700023⟩
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