Raisonner et ajuster au mieux le besoin et l'utilisation des fourrages conservés - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement
Article Dans Une Revue Fourrages Année : 2011

Managing and adjusting the requirements and use of conserved forage

Raisonner et ajuster au mieux le besoin et l'utilisation des fourrages conservés

Luc Delaby
Éric Pottier

Résumé

Forage harvesting and conservation must be properly managed in order to guarantee the quality of feed fed to the herd, keeping harvesting costs under control and ensuring the safety of the livestock farming system. In France, forage stores range between 1.2 and 3.5 kg DM/LU and vary according to the length of the growing season, herd size, and animal requirements. Optimizing forage stores implies managing grazing land and meadow land, matching herd requirements and available grazing land (including Winter grazing), making the most of the physiological adaptability of animal groups and growing forage crops (maize, kale, beet...). Whether providing for bovine or ovine livestock (milk herds and meat herds), a number of options are available, but these must be planned on a farm scale.
Fichier principal
Vignette du fichier
46797_20111011021028217_1.pdf (648.16 Ko) Télécharger le fichier
Origine Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-02648731 , version 1 (29-05-2020)

Licence

Copyright (Tous droits réservés)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02648731 , version 1
  • PRODINRA : 46797
  • WOS : 000291300300003

Citer

Jacques Agabriel, Luc Delaby, Éric Pottier. Raisonner et ajuster au mieux le besoin et l'utilisation des fourrages conservés. Fourrages, 2011, 205, pp.25-34. ⟨hal-02648731⟩
11 Consultations
6 Téléchargements

Partager

More