The Green Deal and the CAP: policy implications to adapt farming practices and to preserve the EU's natural resources - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Access content directly
Conference Papers Year : 2020

The Green Deal and the CAP: policy implications to adapt farming practices and to preserve the EU's natural resources

Le Pacte vert et la PAC : implications politiques pour adapter les pratiques agricoles et préserver les ressources naturelles de l'UE

Abstract

The June 2018 CAP proposals are only marginally consistent with the ambitions of the Green Deal. This is also the case of the regulation revisions being adopted by either the Council or the European Parliament in October 2020. Making EU agriculture consistent with the Green Deal but would require a whole food chain policy that encompasses more stringent instruments on the supply side and extensive changes in eating patterns.
Les propositions de la PAC de juin 2018 ne sont que marginalement cohérentes avec les ambitions du Green Deal. C'est également le cas des révisions du règlement qui seront adoptées soit par le Conseil, soit par le Parlement européen en octobre 2020. Rendre l'agriculture européenne cohérente avec le Green Deal nécessiterait une politique de l'ensemble de la chaîne alimentaire qui englobe des instruments plus stricts du côté de l'offre et des changements importants dans les habitudes alimentaires.
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hal-03219169 , version 1 (06-05-2021)

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  • HAL Id : hal-03219169 , version 1

Cite

Hervé Guyomard, Jean-Christophe Bureau, Vincent Chatellier, Cécile Détang-Dessendre, Pierre Dupraz, et al.. The Green Deal and the CAP: policy implications to adapt farming practices and to preserve the EU's natural resources. CAP and Green Deal – Audition European Parliament (AGRI), Parlement Européen; INRAE; AgroParisTech, Nov 2020, Bruxelles, Belgium. ⟨hal-03219169⟩
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