Améliorer l'offre alimentaire afin de prévenir et soigner la dénutrition - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Correspondances en Métabolismes, Hormones, Diabètes et Nutrition Année : 2021

Improving food offer in order to prevent and tackle undernutrition

Améliorer l'offre alimentaire afin de prévenir et soigner la dénutrition

Résumé

When a person shows a decline in appetite or loses weight, is essential to adapt his/her diet in order to fulfil the nutritionc needs and prevent undernutrition. Three axes must but considered and combined: enriching diet (increasing the content of essential nutrients in a meal without increasing! the volume to be ingested); adapting food texture to orc capacities (chewing, salivation, swallowing); optimizing food sensory characteristics by taking into account food habit and food preferences.
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Dates et versions

hal-03291291 , version 1 (19-07-2021)

Identifiants

  • HAL Id : hal-03291291 , version 1
  • WOS : 000664246100005

Citer

Claire Sulmont-Rossé. Améliorer l'offre alimentaire afin de prévenir et soigner la dénutrition. Correspondances en Métabolismes, Hormones, Diabètes et Nutrition, 2021, 25 (3), pp.116-119. ⟨hal-03291291⟩
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