Recovering failed hollandaise - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue International Journal of Molecular and Physical Gastronomy Année : 2023

Recovering failed hollandaise

Résumé

A "hollandaise" sauce is a dispersion of microscopic solids (formed through the heating of compounds from egg yolks) and of oil droplets in an aqueous solution. When the sauce is heated too much, water evaporates, and phase separation can occur, perhaps because the quantity of dispersing water becomes insufficient. Adding water to a failed sauce ultimately brings the system back to a state of dispersion.
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IJMPG 2023 10 hollandaise This.pdf (1.7 Mo) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-04175388 , version 1 (02-08-2023)

Identifiants

  • HAL Id : hal-04175388 , version 1

Citer

Hervé This, Vo Kientza. Recovering failed hollandaise. International Journal of Molecular and Physical Gastronomy, 2023, 10, pp.1-9. ⟨hal-04175388⟩
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