About Aguilera et al. (2004): chocolate, migration of lipids, diffusion and capillarity, - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue International Journal of Molecular and Physical Gastronomy Année : 2023

About Aguilera et al. (2004): chocolate, migration of lipids, diffusion and capillarity,

Résumé

An article published in 2004 by Aguilera et al. is useful for science and technology education, because it shows the difference between diffusion and capillarity as two important mechanisms of mass transfer. It is also an opportunity to recommand supplementing the physical descriptions of food systems (using the dispersed system formalism) by a thorough analysis of their chemical compositions.

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IJMPG 2023 11 This Chocolate.pdf (229.84 Ko) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Dates et versions

hal-04197297 , version 1 (06-09-2023)

Identifiants

  • HAL Id : hal-04197297 , version 1

Citer

Hervé This, Vo Kientza. About Aguilera et al. (2004): chocolate, migration of lipids, diffusion and capillarity,. International Journal of Molecular and Physical Gastronomy, 2023, 11, pp.1_9. ⟨hal-04197297⟩
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